OVER ONS

Hallo, Wij zijn Atelier 180.
Opgericht 2010 – Eindhoven.

ONZE MISSIE

Atelier 180 ontwerpt en realiseert stijlvolle opbergmeubels waarvan het karakter het beste is te omschrijven als vernieuwend, strak, speels en eigentijds. Het eigenzinnige design, de moderne compositie, de speelse maar strakke vormgeving en de karakteristieke uitstraling zijn de eigenschappen die de meubels bijzonder maken. De functionaliteit van de meubels varieert van wandkast, boekenkast, hangkast en presentatiekast tot dressoir of roomdivider. Ze zijn inzetbaar in het interieur van de woning, maar komen ook goed tot hun recht in de winkel of op de zaak. De kasten worden volledig met de hand vervaardigd en zijn daarom steeds uniek. Je kunt dan ook niet alleen kiezen uit een van de standaard ontwerpen, maar ook een ontwerp op maat laten maken.

Eigen Ontwerp

Met veel vreugde ontwerpen wij onze meubels. Er wordt gekeken naar functionaliteit: veel opbergruimte en maten die geschikt zijn voor de spullen die in de kast gezet worden. Er wordt ook gekeken naar vorm: een eigentijdse combinatie van rechte lijnen en strakke hoeken leggen de basis voor het ontwerpen. Samen vormen ze steeds weer een nieuwe compositie waarvan het de bedoeling is een eyecatcher in het interieur te gaan spelen. Dwaal met je ogen, volg de lijnen en ontdek steeds nieuwe vormen.

Handgemaakt

Geen massaproductie, maar handwerk. We bouwen al onze meubels zelf plank voor plank, met de hand. Atelier 180 heeft de beschikking over haar eigen werkplaats. Deze is weliswaar niet groot, maar uitermate geschikt en ingericht waar zij voor bedoeld is: het realiseren van de meubels. Wij hebben onze eigen methode ontwikkeld om de meubels te bouwen en hebben eigen gereedschappen gemaakt. Als u een keer een kijkje wilt komen nemen, maak dan een afspraak via het contactformulier.

Direct verkocht vanaf de bron

We regelen de verkoop direct vanaf onze werkplaats, zodat er geen tussenhandel plaats vindt. Ontwerp, realisatie en verkoop vanaf één plek, waardoor de prijzen laag en eerlijk kunnen blijven.

Ambacht & Techniek

We hebben onze eigen methode ontwikkelt voor het bouwen van onze meubels. We gebruiken mallen, hulpstukken en verschillende gereedschappen om de meubels op te bouwen. Daarnaast gebruiken we ook moderne technieken, zoals een cnc-freestafel.

Passie

Atelier 180 is uit passie ontstaan. De drang om te creëren, het bezig zijn met ruimtelijke zaken en het werken met de hand zijn ingrediënten die ten grondslag liggen aan hoe we werken: met overtuiging en passie.

Transparantie

Je vindt bij ons alles onder één dak: ontwerp, realisatie, verkoop en communicatie vanaf dezelfde plek. Dat houdt het lekker transparant en duidelijk. We staan open voor input en denken graag mee.

Kernwaarden: Creatie, Ambitie, Inzet.

CREATIE

Delivering WOW through design. Verbeeldingskracht en anders denken. De drang om te creëren.

AMBITIE

Pionierschap en inbeelding leiden tot nieuwe ontwerpen.

INZET

Realisatie door inzet: bergen werk verzetten om steeds tot een bijzonder eindresultaat te komen.

Wat onze producten bijzonder maakt.

1

Grote aanpasbaarheid

Wanneer je eenmaal je meubel hebt uitgezocht, bieden we je de mogelijkheid om het verder te personaliseren. Zo kun je je kleur uitkiezen en allerlei opties toevoegen zoals deurtjes en verdiepte vakken. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid voor aanpassingen en maatontwerpen.

2

Vorm én functie

“Form follows function”: een moderne ontwerpstijl. Wij proberen juist allebei de elementen terug te laten komen in onze ontwerpen: esthetiek én bruikbaarheid.

3

Ontstaan vanuit behoefte

Geen verzameling objecten is hetzelfde. Met de zoektocht naar een geschikt kader om unieke verzamelingen in op te bergen ontstonden de eerste ontwerpen van onze chaotische vakkenkasten.

4

Vernieuwend

180 Graden staat symbool voor rechtsomkeert maken. Dit slaat op het design van onze meubels, wij proberen hiermee een vernieuwende stijl neer te zetten, die anders denkt dan de gangbare ontwerpstijlen voor opbergmeubels en aldus rechtsomkeert maakt.

5

Specifiek én generiek

Binnen onze specifieke concepten kunnen we een groot aantal ontwerpen genereren. We gebruiken dus steeds één principe om daarmee een uniek meubel te genereren.

6

Betaalbaar

We hebben als doel betaalbaar design te maken. Doordat we alles onder één dak hebben en we slim kunnen bouwen, proberen we dit te bewerkstelligen.

“Met onze ontwerpen willen we iets nieuws neerzetten: speelse lijnen en strakke hoeken zijn de basisingrediënten.”

Joost van den Hurk
Eigenaar & Oprichter

Team Atelier.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op
preloader